Ko se je šolsko leto 2018/19 začelo prevešati v zadnjo tretjino, smo se z ekipo Kresničkinih demonstratorjev odpravili na pot k mladim radovednežem iz različnih šol po vsej Sloveniji. Študentje Pedagoške fakultete v Ljubljani na smeri fizika Matjaž Jerala, Ana Suhadolnik, Jurij Senič, Vida Jurečič, Terezija Rupnik, Meta Jurejevčič, Veronika Vičar in Lana Peharc so so pod mentorstvom Maje Pečar na 16-tih šolah z različnih koncev Slovenije, ki so sodelovale pri 5. Kresnički, “pričarali” eksperimentalne dogodke z zanimivimi, atraktivnimi, a hkrati enostavno izvedljivimi eksperimenti. Z obiski smo začeli 19. aprila in zaključili 12. junija 2019. V pokušino vam prilagamo nekaj utrinkov.

Z obiski šol smo začeli že aprila, in sicer najprej smo obiskali šoli v Ljubljani, začenši z OŠ Vodmat Ljubljana.

Istega dne (19. aprila 2019) smo se odpravili še na obisk OŠ Šentvid, kjer nas je tudi pričakala gruča radovednežev in nas krasno sprejela!

Po krajšem premoru smo se na naslednjo šolo odpravili 30. maja in z eksperimenti razveselili najprej učence na OŠ Polhov Gradec…

… nato pa še učence OŠ Dobrova, ki so nas dodobra presenetili (seveda pozitivno!) s svojimi napovedi in razlagami poskusov.

V ponedeljek 3.6. smo se navsezgodaj odpeljali v prečudovito dolino Soče, natančneje na OŠ Simona Gregorčiča Kobarid.

Še istega dne smo nadaljevali proti Tolminu in z eksperimenti razveselili vedoželjne učence OŠ Franceta Bevka Tolmin.

Naslednjega dne smo vse svoje eksperimente odpeljali v OŠ Mislinja…

… in OŠ Šentjanž pri Dravogradu, kjer smo skupaj z učenci uživali v eksperimentiranju.

V zagonu tedna in krasnih izkušenj z učenci iz vseh koncev Slovenije, smo se v sredo 5.6. odpeljali POŠ Dole pri Litiji…

… in k učencem OŠ Trbovlje.

Teden Kresničkinih obiskov smo zaključili v četrtek 6.6.2019 z obiskom OŠ Tabor Logatec…

… in OŠ Pivka. Na obeh šolah smo uživali tako izvajalci kot radovedni učenci, pa tudi učitelji in učiteljice.

V ponedljek 10.6. je naša skupina “rdečemajčnikov” in zanimivih eksperimentov obiskala OŠ Sveta Trojica…

… in obisk nadaljevali na OŠ II Murska Sobota, kjer nas je presenetilo krasno gostoljubje in radovednost prekmurskih učencev in učiteljic.

Zadnji dan Kresničkinih obiskov, 12.6.2019, smo se odpeljali na Primorsko, natančneje na OŠ Elvire Vatovec Prade, podružnico Sveti Anton.

Svok obisk smo istega dne nadaljevali na Osnovni šoli Pier Paolo Vergerio il Vecchio v Kopru in s tem navdušili še zadnje skupine učencev z atraktivnimi eksperimenti v tej sezoni. Imeli smo se krasno!