V četrtek, 13. februarja 2020  smo objavili uradne rezultate 6. tekmovanja v znanju naravoslovja Kresnička, ki je potekalo v sredo, 5. februarja 2020. V letošnjem letu nismo posekali lanskega rekorda v številu udeležencev tekmovanja. Osumljen krivec je seveda gripa, ki je velikopotezno kosila med osnovnošolci v preteklih 2-3 tednih. Žal nam je za vse, ki so pred tekmovanjem vneto eksperimentirali in se pripravljali, pa so v času tekmovanja potem namesto svinčnika v eni roki držali skodelico čaja, v drugi pa termometer. No ja; zares nas je malo skrbelo, da bo udeležencev še manj kot jih je naposled bilo. Povejmo že enkrat: končna številka je 16520, kar je vseeno zelo veliko. Bronastih priznanj smo razdelili 7098.

Smo pa podrli rekord v številu šol, ki sodelujejo pri Kresnički. Lanskim 335 sodelujočim šolam se je letos pridružilo še 8 šol, da jih je bilo skupaj 343. Tudi tu še vidimo možnost rasti!

Člani komisije za tekmovanje Kresnička upamo, da so vam bili poskusi in seveda naloge všeč, in da boste te in podobne poskuse še kdaj opravili. Z vsem smo se kar precej trudili; upamo, da nam je tudi uspelo. Vsa navodila za poskuse, naloge in rešitve, od kadarkoli, so v Arhivu.